Prosjektuka 2019. Dag for dag.

Mandag:

I dag var det den første dagen i Prosjektuka 2019.

Dette året fantes det igjen et stort utvalg på spennende prosjekter. Fokuset i dag var på å orientere seg innenfor prosjektet sitt og å forberede seg litt på hva som kommer i løpet av uken. I Sporveisgata begynner Animasjonsprosjektet for eksempel med å forberede sine egne animasjonsfilmer. Skoleavisprosjektet jobber allerede hardt med artikkelen sin, mens de samtidig også skriver en blogg. Prosjektet «Jugend Musiziert» øver for den kommende konkurransen, mens Latinamerikaprosjektet setter seg inn i spansk kultur. I kjelleren arbeider elevene med skulpturene sine. Også i grunnskolen jobbes det flittig. Grunnskoleelevene har muligheten til å utforske forskjellige land og kulturer, som Kina for eksempel på nært hold.

 

Her i Pilestredet finnes det seks flotte prosjekter. Hos Strikkeprosjektet med Anna lærer deltagerne forskjellige strikketeknikker. Til slutt skal de ha strikket noe for seg selv og ha evnen til å strikke videre uten hjelp. Mindstormprosjektet med Herr Roth bygger kule maskiner ved hjelp av fargekoding, mens Regnskogprosjektet aktivt jobber med å forstå konsekvensene og problemene ved palmeoljeproduksjon. I forsøket på å illustrere dette problemet transformerer de klasserommet om til en palmolje-plantasje. Fru Obst og gruppen hennes ønsker å lage nye, spennende og morsomme samfunnsorienterte spill.

Hos Ebook-Prosjektet med Herr Theune skriver de sin egne kreative Ebook. Fru Nyheim og fru Ohlsen setter seg inn i begravelsesritualer og de forskjellige forestillingene man har om livet etter døden.

Tirsdag:

Etter den første samlingen begynte elevene med full begeistring på prosjektene sine. Palmeolje-plantasjen begynner å ta form, skoleavisa skrev sin første artikkel og Musikk-teamet tok opp sine første toner.

Også grunnskolen var gira på være med: I Ny-Zealand-prosjektet lagde elevene egne Kiwier av ull og i heksene og trollmennenes land ble det tryllet med magi og brygd spennende trylledrikker.

Alle jobber hardt og flittig for at «Tag der offenen Tür» skal bli en stor suksess.

Kari Kvam